Khuder, 21, förlorade stora pengar på Aegirbio – köper nya aktier

Uppdaterad
Publicerad

Khuder Mosavi, 21, köpte aktier i börsraketen Aegirbio för flera hundratusen kronor, pengar som i dag till stor del gått förlorade i bolagets nedgång på börsen. Trots det så tror han fortfarande på bolaget.

– Jag gör fortfarande samma bedömning som när jag köpte aktierna, säger han till SVT Nyheter.

Det var när aktien redan värderades högt som Khuder Mosavi gjorde sin investering.

– En dag var jag inne på Avanza och råkade se att en viss aktie stigit väldigt mycket. Jag var tvungen att läsa mer om dem och det visade sig vara Aegirbio. Sedan dess har jag hängt med, säger han.

Kraschade börsraketen Aegirbio

– Jag såg att bolaget var lågt värderat i förhållande till potentialen.

Efter att ha läst om företaget så gjorde Khuder Mosavi bedömningen att produkten hade potential. Han läste även på företagets hemsida om att flera ordrar till flera asiatiska länder var på ingång.

Investerat mer

De senaste dagarna har Aegirbios aktiekurs fallit kraftigt på börsen. Mycket av det Khuder Mosavi investerade är nu borta.

– Det känns naturligtvis dåligt att man förlorar sina pengar. Men jag tycker att jag gjort en korrekt investering utifrån den information som jag fått och gjort en korrekt analys, säger han.

Trots nedgången har han köpt nya aktier.

– Jag gör fortfarande samma bedömning som när jag köpte aktierna, att potentialen finns och att den är större för varje dag. Kursraset är ganska omotiverat och beror egentligen bara på en försening i tidsplanen som bolaget presenterat och ingenting annat.

Vet du mer? Tipsa SVT:s granskande reportrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kraschade börsraketen Aegirbio

Mer i ämnet