IS-medlemmar som planerat att utföra attacker i Saudiarabien, USA och Sverige har dödats i Syrien uppger det amerikanska militärkommandot Centcom. Foto: TT

Amerikanska militären: Terrorattack mot Sverige förhindrad

Uppdaterad
Publicerad

Fyra IS-medlemmar som planerade att utföra terrorattentat i Sverige har dödats i Syrien, uppger det amerikanska militärkommandot Centcom i ett pressmeddelande.

Den USA-ledda koalitionen som bekämpar terrororganisationen IS i Syrien och Irak har de senaste månaderna dödat sex stycken IS-medlemmar som antingen varit ledande figurer inom rörelsen, eller planerat att utföra attacker i Saudiarabien, USA och Sverige. Det uppger det amerikanska militärkommandot Centcom i ett pressmeddelande. Något TV4 var först att rapportera om.

Pressmeddelandet från det amerikanska militärkommandot Centcom. Foto: Centcom

Fyra av de som dödats ska ha varit inblandade i en planerad attack mot Sverige: En högt uppsatt medlem som dödades i en operation den 12 juni, ytterligare två medlemmar den 24 juni och två dagar senare en man som påstås ha varit med i den terrorcell som skulle utföra attentatet.

Det framgår inte av pressmeddelandet var de dödades eller vilken typ av attentat som planerades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.