Amy Diamond: Åse var bästa läraren

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan hävdade Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler att svenska elevers sjunkande skolresultat är en följd av dåliga lärare.

Nu vill vi visa upp alla bra lärare som finns runt om i landet.

#DinRösts flöden vittnar om hur många av våra tittare och användare som har goda erfarenheter av engagerade lärare.

Därför startar vi #bästaläraren – en social kampanj där eleverna själva får nominera sina bästa lärare.

#bästaläraren

På sitt instagramkonto och på Twitter nominerar bland andra Youtubestjärnan Dennis Widehammar #bästaläraren Mikael Enoksson: ”På hans lektioner kunde man utvecklas utan att man tänkte på det. Han byggde upp en stämning så hela klassen faktiskt satt tysta och var intresserade, det var även han som gjorde att jag tog tag i min nervositet och började våga tala. Utan honom hade jag nog inte kunnat göra något av det jag gör idag” skriver Widehammar.

Amy Diamond: Hon var bäst

I ett inlägg på #DinRöst nominerar artisten och programledaren Amy Diamond #bästaläraren Åse Norman som ”var bäst eftersom man kände att man kunde prata med henne och komma till henne med vilka frågor som helst”.

#bästaläraren

Vem är den #bästaläraren? Nominera din kandidat! Posta en bild på dig själv och din lärare på Twitter, Instagram eller Facebook med en kort motivering, era namn och taggen #bästaläraren.

#DinRöst-redaktionen kommer att lyfta fram de bästa nomineringarna på våra sociala plattformar, nyhetswebben och i teve. Om du vill att vi ska se din motivering, men har ett privat konto, kan du även publicera din nominering på #DinRöst på Facebook eller mejla dinrost@svt.se.

PS: Om du går i låg- och mellanstadiet måste dina föräldrar veta om att du deltar i #bästaläraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#bästaläraren

Mer i ämnet