Amy Diamond nominerade sin favoritlärare

Uppdaterad
Publicerad

SVT har uppmanat dem som är extra nöjda med någon av sina lärare att nominera dem till #bästaläraren. En av dem som tog chansen är artisten Amy Diamond sin lärare Åse Norman, som inte bara hjälpte eleverna med skolämnena.

Amy Diamond hade Åse Norman som SO-lärare mellan sjuan och nian, en tid då hon själv säger att det var extra viktigt med en lärare som ger sina elever självförtroende.

– Hon var väldigt bra på att lära ut så att man verkligen förstod ämnet och kunde greppa det. Jag tyckte att jag utvecklades som mest på Åses lektioner, man fick tänka efter och analysera. Ens röst blev liksom stärkt av det, när man fick tänka ”vad tycker jag om det”.

#bästaläraren

”Blev superglad”

Att bli nominerad till #bästaläraren blev förstås en glad överraskning för Åse Norman.

– Jag blev superglad! Man kan inte hålla tyst om det utan vill skicka ut massmejl.

Löste inte bara skolproblem

Vad är det då som utmärker en riktigt bra lärare? Det som gör Åse speciell är enligt Amy Diamond en kombination av olika saker.

– Vissa blir frustrerade när någon inte förstår, eller så har man kanske svårt att prata om andra saker än just ämnet med eleverna, säger hon och berättar att hon i högstadieåldern ofta kom med problem som inte hörde till lektionerna.

– Om vi bråkade till exempel, så kom vi alltid till Åse och sa ”nu måste du lösa det här åt oss”. Det är så skönt att ha någon vuxen på skolan som kan hjälpa till.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#bästaläraren

Mer i ämnet