Fia Blomqvist i tårar när hon hör sina elevers motivering till varför hon är deras favoritlärare. Foto: SVT

Glädjetårar när Fia blir #bästaläraren

Uppdaterad
Publicerad

Fia Blomqvist i Upplands Väsby är en av de lärare som nominerats till #bästaläraren av sina elever. När Lilla Aktuellt, SVT:s nyhetsprogram för barn, dyker upp i skolan och läser upp motiveringen för henne så blir hon rörd till tårar.

Rapporterna om brister i den svenska skolan haglar. Men det finns ljusglimtar. Många elever älskar sina lärare! När Lilla Aktuellt bad om foton och beskrivningar på favoritlärare kom det in hundratals bilder. En av dem som nominerades var Fia Blomqvist, lärare på Sandbergska skolan i Upplands Väsby.

”Bästa läraren i världen”

”Vår lärare är den bästa läraren i världen. För att hon lär oss på ett speciellt sätt och på ett bra sätt. Hon hittar på olika roliga saker med oss väldigt ofta. Vi kan inte förklara hur bra hon är”, skrev Fia Blomqvists elever i motiveringen till varför just hon är den bästa läraren.

#bästaläraren

– Det känns jätteroligt. Jag älskar eleverna. Och det här är världens bästa jobb, det spelar ingen roll vad det står i tidningarna – det här är det bästa jobbet, säger Fia Blomqvist.

Eleverna på Sandbergska skolan tycker att Fia är bra för att hon är som en kompis, men också för hennes sätt att hålla i lektionerna.

– Hon är snäll och hjälper mycket, säger Sebastian Holmberg 10 år.

”Gör så att det blir roligt”

Thea Undemo beskriver hur det kan vara när man som elev kör fast på en lektion:

– Fia lär på väldigt många olika sätt, så om jag inte förstår kan hon förklara på ett annat sätt så jag fattar.

– En dålig lärare gör att man inte vill gå till skolan, men Fia gör så att det blir roligt!, säger Sebastian Holmberg.

Mer om Fia Blomqvist och hennes elever i Lilla Aktuellt klockan 19.15, Barnkanalen – där du också ser fler foton på lärare som elever vill hylla.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#bästaläraren

Mer i ämnet