Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I det läget kände jag mig inte som en porrskådis”, säger 63-åringen som dömdes för sexköp till SVT:s reporter. Foto: Sara Cosar/SVT

Anders köpte sex med porrfilm: ”Trodde hon var med på det”

Uppdaterad
Publicerad

63-årige Anders swishade för en porrfilmsinspelning som skulle göra sexköpet lagligt. Men han åtalades senare för brottet och fälldes.

– Jag trodde ju att hon var med på det här, säger han till SVT Nyheter.

Det var inte första gången Anders köpte sex, men det var första gången han gjorde det i form av en filmad trekant.

Förslaget kom på meddelandeappen Kik, efter att ett konto med kvinnligt alias skrivit till honom på sexforumet Rosa sidan. Han swishade senare 2 300 kronor för sex med en 30 år yngre kvinna och en annan man som filmade alltihop. Betalningen gick till ett företag, som är registrerat på den 50-årige mannen som i själva verket arrangerade träffen.

SVT Nyheter granskar

Efteråt fick Anders en film skickad till sig. Han lade också upp några bilder på nätet, bland annat på när kvinnan suger av honom.

Beskrev sig som en ”porrstjärna”

Men efter händelsen gick kvinnan till polisen och anmälde att hon under drygt ett års tid utsatts för övergrepp av 50-åringen och vid ett tillfälle sålts till Anders. Anders erkände sexköpet och fälldes i tingsrätten. 50-åringen dömdes för koppleri och oaktsam våldtäkt, men överklagade till hovrätten där han friades helt.

SVT Nyheter har granskat hovrättsdomen, som omskrivits av lokaltidningen LT. I den skriver Svea hovrätt bland annat att ett sms som Anders senare skickat till 50-åringen om sig själv som en filmstjärna ”talar för att syftet var att spela in en film”.

I polisförhör beskriver kvinnan, som lider av PTSD, panikångestattacker och missbruksproblematik, inspelningen som ”frivilligt tvång”, där hon bara har gjort vad 50-åringen sagt.

– Han har ju bland annat hotat med att dra mig typ inför rätta om jag bryter de här kontrakten som han har fått mig att skriva på, säger hon i förhör.

”Då köper du ingen hora”

50-åringen, som hela tiden nekat till brott, ska ha påstått att vad de gjorde var lagligt eftersom de inte sålde sex utan spelade in en porrfilm.

– Om man filmar så är det liksom inget, då köper du ingen hora utan då är du med i en film, det blir en filminspelning, säger kvinnan när polisen ber henne beskriva hur mannen presenterade upplägget.

Anders heter egentligen något annat. Hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar

Mer i ämnet