• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Foto: TT

Ann Linde: ”Viktigt för EU”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde (S) välkomnar beskedet om en ny tysk regeringskoalition, och menar att det utgör ett viktigt steg för EU:s fortsatta arbete.

– Jag välkomnar verkligen att man nu har en stabil, rejäl och ansvarstagande regering i Tyskland. Det är viktigt för Tyskland naturligtvis men det är väldigt viktigt för EU, säger EU- och handels­minister Ann Linde (S) till TT.

Koalitionen SPD-CDU gör att extrema krafter en tid framåt inte får inflytande i Tyskland, påpekar hon.

Den långa processen att enas om en koalition visar enligt Linde hur svårt det har blivit i flera europeiska länder att bilda regering. Det påverkar i sin tur EU eftersom unionen går långa stunder utan ordinarie ministrar på mötena.

”Viktigt att Tyskland är där”

Linde gläds åt att en tysk regering är på plats när en handelskonflikt med USA nu är under uppsegling.

– När vi nu måste fatta beslut om vilka motåtgärder som EU behöver gå in med, och vilka skyddsåtgärder som EU behöver gå in med, då är det oerhört viktigt att Tyskland är där med sina ordinarie ministrar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet i Tyskland 2017

Mer i ämnet