Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Foto: TT

Anna Kinberg Batra fortsatt tyst

Uppdaterad
Publicerad

Trots kritiken och opinionsraset är det alltjämt tyst från Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Samtidigt gör hennes partiskereterare Tomas Tobé klart att avgång inte är aktuellt.

”Det är ett allvarligt läge och utvecklingen måste vända. Vi måste vara ödmjuka inför att svenska folket inte känner tillräckligt förtroende för Moderaterna”, står det i ett inlägg på appen Instagram, tillsammans med en bild av Tomas Tobé under medverkan i gårdagens Aktuellt.

Vid en första anblick ser det ur som att det är hon själv som skrivit inlägget, men när uppgiften publiceras hör hennes pressekreterare av sig till SVT Nyheter och förklarar att inlägget inte skrivits av henne själv.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

– Det är är flera som skriver på kontot, säger Charlie Forsberg, pressekreterare åt moderatledaren.

LÄS MER: Tunga moderater kräver Anna Kinberg Batras avgång

”Hon sitter kvar”

Från Anna Kinberg Batra är det fortsatt således fortsatt tyst. Det är oklart vad som menas inlägget på Anna Kinberg Batra instagramkonto. Men på frågan om Anna Kinberg Batra kommer att sitta kvar svarar Tobé:

– Absolut.

LÄS MER: Statsvetare: Riskabelt byta ut Anna Kinberg Batra ett år före valet

”Har varit tuffa år”

Tomas Tobé betonade under gårdagen att partiet har genomgått en stor omprövning under Anna Kinberg Batras tid, bland annat när det gäller migrationspolitiken, och menar att partiet nu måste tala mer om hur man vill utveckla Sverige.

– Det är klart att det har varit många tuffa och snabba besked, det tror jag gör att många väljare känner sig lite osäkra kring ”vad vill Moderaterna”.

SVT Nyheter söker Anna Kinberg Batra, som förnärvarande befinner sig i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet