Annika Strandhäll: ”Det här är ett moderat spel”

Uppdaterad
Publicerad

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) tycker att det är väldigt olyckligt att misstroendeverktyget används på det här sättet, säger hon i en första kommentar efter att ha klarat omröstningen.

Det var en stor presskår som mötte Annika Strandhäll (S) efter riksdagens omröstning.

På frågan om Annika Strandhäll tycker att hon har agerat fel i fallet om Försäkringskassans tidigare generaldirektör Ann-Marie Begler svarar Strandhäll:

– Nej, i det här fallet föregår misstroendeförklaringen den granskning som pågår och har pågått i ett helt år. Man kunde ju ha avvaktat den så hade all fakta legat på bordet.

– Det här är ett moderat spel och det är väldigt olyckligt att de använder misstroendeverktyget på det här sättet, fortsätter Annika Strandhäll.

Socialförsäkringsministern säger senare:

– Jag tror att svenska folket är väldigt trötta på den här typen av politiskt spel som vi har sett från Moderaterna och Kristdemokraterna under de senaste dagarna.

Se fler kommentarer från Annika Strandhäll (S) i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.