Svenske Anton Hartman Gustafsson berättar att det är kaotiskt i Barcelona sedan ett misstänkt terroristdåd inträffat vid gågatan La Rambla.

”Det är kaos – jag mötte poliser som kom rusande”

Uppdaterad
Publicerad

Anton Hartman Gustafsson från Sverige, som bor i Barcelona var på väg hem från jobbet när han hamnade mitt i kaoset.

– Jag möttes av väldigt många poliser som kom rusande. Sen stängdes tunnelbanan ner och det är kaos.

Anton Hartman Gustafsson, hade precis klivit av tunnelbanan vid Raval, precis i närheten av gågatan La Rambla, när han möttes av beväpnade poliser.

– Jag på väg hem från jobbet med metron. När jag kliver av såg jag långt led av poliser i hög fart. Sen släckte de ner metron och vi alla tvingades upp.

Terrordådet i Barcelona

Anton som flyttade till Barcelona från Knivsta i Uppland för drygt ett år sedan, berättar att han möttes av en massa människor som kom springade. Polisen spärrade snabbt av området och vi motades bort av beväpnad polis, berättar Anton Hartman Gustafsson.

”Det snackas om gisslantagning”

Stora delar av centrala Barcelona har spärrats av och enligt Anton Hartman Gustavsson är det svårt att ta sig från området.

– Nästan varenda gata är avstängd och det går en hel del rykten som gör att man inte törs gå vart som helst.

Vad för rykten?

Folk omkring mig här på gatan pratar om att det det ska pågå ett gisslandrama på en restaurang i Sant Antoni, men det är som sagt rykten, säger han.

Såg skadade personer

Svenska Mark från Växjö är på semester i Barcelona med sin familj. Just nu är han fast på sitt hotell som ligger i närheten av La Rambla. 

– Vi får inte gå ut. Jag har hört sirener och sett polisbilar och polishelikoptrar, säger han. 

Mark berättar att hans bror var ute på stan när det hände och att han såg personer som hade skadats.  

Marks mamma och syster, som också är med på resan, befinner sig just nu i en butik i närheten av La Rambla och får inte heller lämna platsen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Barcelona

Mer i ämnet