Tre gripna i Frankrike – efter terrordådet i Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer med koppling till terrordåden i Barcelona i fjol har gripits i Frankrike. Detta uppger poliskällor för franska och spanska medier medier.

Gripandena genomfördes under måndagsmorgonen, i södra och sydvästra Frankrike, efter en gemensam insats av såväl fransk som spansk polis. Det bekräftar nu det spanska inrikesdepartementet.

Tre personer greps vid två separata insatser på orterna Pont-Sain-Esprit och Albi. Samtliga tre personer misstänks ha kopplingar till Driss Oukabir, en av huvudpersonerna i den terrorcell som misstänks ligga bakom attentatet.

Terrordådet i Barcelona

Det var sent på kvällen den 17 augusti förra året som en vit skåpbil körde in i flera människor på den turisttäta gatan La Rambla i Barcelona. Strax därpå genomfördes ytterligare en attack, då i Barcelona förorten Cambrils.

Terrororganisationen IS tog på sig dåden som krävde totalt 16 dödsoffer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Barcelona

Mer i ämnet