Arbetsförmedlingens nya chef Maria Mindhammar presenteras av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto: Christine Olsson, TT

Maria Mindhammar ny generaldirektör på Arbetsförmedlingen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir den förre överdirektören på Arbetsförmedlingen, Maria Mindhammar, som tar över rollen som generaldirektör. Det meddelade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) på en pressträff under torsdagen.

Förutom att vara överdirektör på AF har Mindhammar en lång karriär som statstjänsteman bland annat från Skatteverket och Skolverket. Dessutom har hon en bakgrund som domare.

Maria Mindhammar får sex års förordnade och börjar omedelbart.

– Vi har alla tillsammans ett stort, stort ansvar och vi har inte råd att misslyckas, sa Mindhammar under pressträffen. 

Stormarna kring Arbetsförmedlingen

Det har stormats rejält kring Arbetsförmedlingen den senaste tiden. Nedläggningen av kontor runtom i landet och privatiseringen av förmedlingstjänster har kritiserats från flera håll. Framför allt från Vänsterpartiet som har hotat med en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsministern.

Regeringen har svarat på kritiken, och en åtgärd som man hoppas ska blidka Vänsterpartiet är att presentera en ny generaldirektör för myndigheten.

Tidigare figurerade uppgifter om att generaldirektören Mikael Sjöberg skulle avgå i mars när hans förordnade går ut, men Eva Nordmark bekräftade under pressträffen att Maria Mindhammar tar över posten med omedelbar verkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer