ASAP Rockys egna ord om bråket

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen var det ASAP Rockys tur att höras i rätten. Först fick han själv beskriva händelsen med egna ord och därefter frågades han ut av åklagaren som menar att det finns bilder och video från rappartistens egna telefon som inte återfunnits.

Först berättade rappartisten, vars riktiga namn är Rakim Mayers, inför rätten om kvällen med egna ord. Därefter utfrågades han av åklagare Daniel Suneson.

Mayers berättar hur den målsägande 19-åringen och hans kompis kommer fram till honom och hans tre vänner utanför hamburgarrestaurangen och hur hans säkerhetsvakt knuffade 19-åringen och bad honom gå därifrån.

ASAP Rocky

Han berättar hur han märker att hans säkerhetsvakt lyfter 19-åringen i kragen men medger att han inte exakt ser hur han greppar om halsen.

– Hade din säkerhetsvakt läget under kontroll, frågar åklagare Daniel Suneson?

– Läget var inte under kontroll, säger ASAP Rocky.

”Hade flaskorna tillfälligt”

Rappartisten förnekar att de druckit alkohol men att han beskriver att han upplevde 19-åringen som påverkad.

– Det var ett antagande, han gick fram till främlingar och ställde frågor och när han interagerade med livvakten verkade han inte rädd.

ASAP Rocky beskriver hur sällskapet gick in på en bakgata för att komma undan, men att de är vilse och inte vet åt vilket håll hotellet ligger. Enligt honom ser de flaskor stående på marken som de plockar upp för att de inte ska falla i de andras händer.

– När det gällde flaskorna så hade jag dem tillfälligt men sedan ställde jag ner dem, säger han.

Åklagare Daniel Suneson uppehåller sig länge vid detaljer om flaskorna. ASAP Rocky får flera frågor om var flaskorna stod och förklar att han gömmer sin flaska under tröjan, vilket det finns en bild av, för att de andra inte ska se flaskan och bli provocerade.

Åklagare antyder att det finns fler bilder

Åklagaren gick även igenom flera sms-konversationer fån telefoner som polisen beslagtagits av hans sällskap. ASAP Rocky medger att han hade sin telefon med sig vid händelsen men denna har polisen inte funnit.

– Jag lämnade den på hotellet när jag åkte till spelningen och därefter åkte jag direkt till polishuset, säger han.

Åklagaren läser upp flera sms-meddelande som antyder att det kan finnas ytterligare bilder och video på den försvunna telefonen.

Vill ha rättvisa – inte ersättning

I slutet av förhöret får ASAP Rocky frågan om han har något att tillägga.

– Jag har hört folk spekulera att jag kan bli kompenserad. Jag vill inte ha något av domstolen. Jag kan tjäna tillbaka de pengarna. Jag vill ha rättvisa. Och jag vill att mitt namn ska rentvås. Och rättvisa för oss alla. Det är allt herr ordförande, tack.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet