Nooshi Dadgostar berättar om kommande budgetförhandlingar med Stefan Löfven. Foto: TT

Då kommer Vänsterpartiet lägga egen budget

Uppdaterad
Publicerad

Om Vänsterpartiet inte får ha ett inflytande över innehållet i regeringsbudgeten kommer de att lägga en egen. Det säger partiledaren Nooshi Dadgostar i en intervju med Svenska Dagbladet.

För att stödja regeringens kommande förslag kräver Nooshi Dadgostar att Vänsterpartiet ska ha inflytande över innehållet.

– Vill han prata med oss är vi öppna för att diskutera och kompromissa. Väljer han att basera sitt regeringsunderlag på våra väljare så måste de ha en röst. Det är inte svårare än så, säger Nooshi Dadgostar till Svenska Dagbladet.

Om de inte får inflytande kommer Dadgostar stå fast vid en egen budget.

– Regeringen har inte framfört något önskemål om att göra en uppgörelse med oss. I det läget är det självklart att vi lägger fram ett eget budgetförslag och röstar på det. Vi kommer att följa praxis att inte rösta på någon annans förslag, säger hon.

I intervjun passar hon också på att ge en känga åt Socialdemokraterna, där hon anser att deras strategi att splittra borgerligheten inte är värd något och att den inte leder till mer vänsterpolitik.

– Nu har vi två högerblock i stället, så det var inte en gynnsam idé. Socialdemokraterna har blivit den nya dörrmattan i svensk politik. Centerpartiet domderar och Socialdemokraterna levererar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stefan Löfven återvald som statsminister

Mer i ämnet