Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Julius Wallmo, kökschef på Restaurangakademien, ger han sina bästa tips på klimatsmarta alternativ till julskinkan, laxen och sillen på julbordet. Foto: TT/SVT

Kökschefens bästa tips för ett klimatsmart julbord

Uppdaterad
Publicerad
Svamp istället för sill och kålrot istället för skinka? Det svenska julbordet består till stor del av kött och animaliska produkter – men kanske är det dags att ta steget mot ett klimatsmart julbord?

– Jag tror att vi kommer vara tvungna. Men jag tror att man får ta det i små etapper så man får vänja sig, säger Julius Wallmo, kökschef på Restaurangakademien.

I videon ger han sina tips på klimatsmarta alternativ till julskinkan, laxen och sillen på julbordet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer