Familjen Silfvernagel och besiktningsföretaget är oense om fuktsaneringen av badrummet hade behövt göras. Foto: Privat

Besiktningsföretaget: ”Olika syn på effekterna av ett felskickat brev”

Publicerad

Fuktbesiktningsföretaget Humidus, som genomförde besiktningen av Henrik och Emelie Silfvernagels badrum, medger att ärendet inte hanterats perfekt från deras sida, men anser inte att paret har rätt till ersättning.

Plus rapporterar om Emelie och Henriks badrumsbesiktning. Besiktningsföretaget Humidus skickade ut fel protokoll och familjen hamnade i ett läge där de tvingades riva sitt badrum utan att det fanns en fuktskada.

Företaget vill dock inte ersätta familjen.

– Vi är ödmjuka inför att ärendet inte hanterats helt perfekt från vår sida. Men vi har olika syn på effekterna av att ett brev gick ut fel, säger Humidus vd Niklas Sundin till Plusredaktionen.

Olika åsikter om sprickorna

Enligt flera experter som Plus har pratat med så är det lätt hänt att en kakelplatta kan få en spricka. Det kan räcka med att tappa ett litet föremål så kan oturen vara framme.

– Det rör sig om ett våtutrymme där båda parter är överens om att det fanns sprickor i kakel. Det måste då åtgärdas, vilket helt riktigt gjorts av familjen. Vi vet att familjen önskar att vi bidrar i ärendet, men då utrymmet behövde åtgärder så blir det deras sak, säger Niklas Sundin.

Men Henrik och Emelie delar inte företagets syn på läget. De visste att sprickan fanns och det var därför de anlitade företaget, för att få veta om det fanns en fuktskada bakom sprickan.

Ville kompensera – ändrade sig igen

Kort efter att Plus kontaktade företaget för att ställa frågor så hörde då företagets advokat av sig till familjen och ville nu plötsligt göra upp och stå för hela kostnaden på drygt 130 000 kronor.

Detta dock bara om familjen inte skulle prata med media. Då Henrik och Emelie redan hade pratat med Plus så kunde de inte gå med på just detta krav och företaget drog tillbaka sitt bud igen.

Har du också fått problem med din bostad? Kontakta Plusredaktionen!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.