Det har gått 34 år sedan mordet på Olof Palme. Snart kommer åklagaren Krister Petersson med ett besked om utredningen. Foto: TT

Beslut om Palmeutredningen kommer före 1 juli

Uppdaterad
Publicerad

Beslut om Palmeutredningen kommer före den 1 juli, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Palmeåklagaren Krister Petersson har för avsikt att fatta beslut innan juli. Beslutet kommer att meddelas på en digital pressträff, på grund av coronapandemin, och journalister får möjlighet att medverka på länk. Information om datum går ut i god tid innan pressträffen.

I februari sa Palmeåklagaren Krister Petersson till SVT:s Veckans brott att fallet läggs ner om ingen åtalas för mordet på Olof Palme innan sommaren.

– Min målsättning är att presentera det under det första halvåret 2020. Jag är optimistisk. Vi har arbetat hårt och vi har spår vi tror mycket på, sa chefsåklagare Krister Petersson.

Spaningsledaren Hans Melander delade hans bild av situationen.

– Jag tror vi kommer att lyckas, sa han till Veckans brott.

Om förundersökningen istället läggs ned, innebär det att Palmegruppen  – som numera består av Petersson och fyra utredare från polisens nationella operativa avdelning (NOA), upplöses och 34 års arbete är avslutat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.