”Har förtroende för alla tills annat meddelas”

Uppdaterad
Publicerad

Billström har gjort upprepade felsteg, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt riktar hård kritik mot migrationsminister Tobias Billström för flera felsteg under senare tid och för att ha avvikit från inriktningen för den moderata migrationspolitiken.

Reinfeldt säger att de uttalanden som Billström gjort är mycket olämpliga och att det är bra att han bett om ursäkt för det.

Kritik mot Billström

– För att återvinna sitt förtroende måste han arbeta mycket hårt med att hålla den linje, human, rättssäker och ordnad asyl- och migrationspolitik som han under många år visat sig ha förmågan att göra, säger Fredrik Reinfeldt till SVT.

Har du förtroende för honom, och kan han sitta kvar?

– Jag har förtroende för alla mina statsråd tills annat meddelas, men jag har gjort klart för Tobias Billström att här krävs hårt arbete för att hålla sig till den linje som är regeringens och moderaternas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Billström

Mer i ämnet