Björnen på bilden har inget med stölden att göra. Foto: Scanpix

Björn stal snus och kaffe

Publicerad

För Sören Olsson fick stoppet på en jämtländsk rastplats en dramatisk vändning när han fick sällskap av en närgången björn – som stal hans snusdosa och kaffetermos.

Stockholmaren Sören Olsson var på affärsresa i Jämtland när han beslöt sig för att pausa för en tupplur vid en rastplats i Ammer. Vilostunden fick ett abrupt slut när han väcktes – av att en björn gungade hans bil.

Nallen var så närgången att Sören kunde känna dess unkna andedräkt genom glipan i fönstret, skriver Länstidningen Östersund.

Björnen begav sig tillbaka in i skogen – men först efter att den tagit med sig Sörens kaffetermos och snusdosa som han lämnat på motorhuven.

– Den här björnen måste vara van att vara nära samhällen och tydligen tyckte han om kaffe. Björnar har bra luktsinne, säger Sören Olsson till Länstidningen.

”Pinka i brallan”

Sören Olsson och hans bil klarade sig utan skador av incidenten, och han kände sig lugn och trygg inne i bilen. Björnen var heller inte så stor för att vara björn – runt 180 centimeter.

– Personligen är det första gången jag träffar en björn. Men jag har hört björn tidigare och då höll jag på att pinka i brallan, säger han.

Sören Olsson tar mötet med en klackspark och säger till Länstidningen att något gott ändå kom ur det; den lokala macken fick en ny kund som behövde snus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.