Tåget var nästan framme på Arlanda när Carolin Walter hörde en smäll. Foto: Privat

Arlanda express-tåget spårade ur: ”Allt blev tyst”

Uppdaterad
Publicerad

Carolin Walter, 49, var ombord på Arlanda express-tåget när det spårade ur i lördags.

– Tåget började vibrera, skaka. Sedan stannade det in och allt blev tyst, säger Carolin Walter, 49, som var på tåget tillsammans med barn.

Tillsammans med sina barn var Carolin Walter på väg till sin brorsons konfirmation i Tyskland över helgen. Då spårade tåget ur.

– Vi var nästan framme. Det smällde till. Min första tanke var att ett hjul eller något hade gått sönder, säger hon.

67 personer fanns ombord på Arlanda express-tåget. Två personer skadades lindrigt och fick föras till sjukhus. Carolin Walter och hennes barn klarade sig utan skador.

– Det skakade rejält där vi satt, längst bak var det säkert mycket värre. Tågvärden gick igenom tåget och bad alla att gå längst fram. Det luktade starkt.

Dokument som SVT har tagit del av visar att det fanns flera kända fel på rälsen där tåget spårade ur. Nu utreder polisen olyckan som framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada.

– Det har funnits en risk för alla som befunnit sig på tåget att bli allvarligt skadade, säger Robert Björk, kriminalinspektör och förundersökningsledare på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.