Christian: ”Jag ropade på min mamma”

De två bröder som pekades ut som skyldiga för mordet på fyraårige Kevin i Arvika 1998 minns i stort sett ingenting från förhören. Men den äldre brodern Christian Karlsson berättar i fredagens Akutellt om ett minne han burit med sig hela livet.

Bröderna, som var sju och fem år gamla när de förhördes, har nästan inga minnen från förehören. Men den äldre brodern Christian Karlsson har ett minne.

– Jag har ju bara ett minne egentligen, och det är från det förhöret när jag ropar på min mamma, när jag gråter. Innan har det varit ett minne och nu har man sett förhöret, säger han i Aktuellt.

TV: Se hela Aktuellt-intervjun med Robin och Christian

”Jag ropade på min mamma”

Han berättar att det är ett minne som han har burit med sig sen dess.

– Det är svårt minne som jag har. Att jag ropade på min mamma och att jag inte fick träffa min mamma. Det är en väldigt jobbig känsla som jag haft i alla år, säger han.

LÄS MER: Mordet på Kevin – detta har hänt

Tidigare under fredagen höll familjen en presskonferens för att svara på de frågor som uppkommit under den senaste tidens granskning av Kevin-fallet.

Efter att SVT:s Dokument inifråns serie ”Fallet Kevin” har sänts har familjen fått flera reaktioner.

– Folk kommer fram till en och kramar en när man är inne i Arvika så det är väldigt trevligt, säger Christian Karlsson under presskonferensen.

”Till en viss del rentvådda”

Nyligen blev det också klart att förundersökningen om mordet på Kevin återupptas.

– Det känns redan som om vi till en viss del är rentvådda, säger Robin Dahlén under presskonferensen, som också berättar att de förväntar sig en offentlig ursäkt.

LÄS MER: Kevins familj: ”Det får inte bli ett olöst fall”

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet