Ungern, lett av Viktor Orbán, är ett av två länder som ännu inte godkänt Sveriges Natoansökan. Foto: Markus Schreiber/TT

Då kommer Ungern att godkänna Sveriges Natoansökan

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av december kommer Ungern att godkänna Sveriges Natoansökan. Det rapporterar Bloomberg, som hänvisar till uppgifter från det ungerska regeringskansliet.

Av Natos 30 medlemsländer är det bara Turkiet och Ungern som ännu inte har godkänt Sveriges ansökan. Nyligen uppgav statsminister Ulf Kristersson att han har talat med landets ledare Viktor Orbán under EU-toppmötet, men att de inte diskuterade Natofrågan.

Tidigare på fredagen bekräftade Turkiets president att ett möte ska hållas på turkisk mark.

– Sveriges nya statsminister har begärt ett möte och jag har bett våra vänner att ordna ett möte. Vi kommer att diskutera dessa frågor (Nato, reds anm) med honom i vårt land, säger Recep Tayyip Erdogan till regeringstrogna nyhetssajten Daily Sabah, enligt TT.

Han upprepar också de villkor som Turkiet ställer på att Sverige ska utlämna ”misstänkta terrorister” från Sverige, och att de kraven står fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.