Prinsessan Madeleine med dottern Leonore i famnen och maken Chris O'Neil hälsade allmänheten välkomna till öppet hus på slottet på nationaldagen. Foto: Sören Andersson/TT

De blir Leonores faddrar

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka sex som prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill har valt att bli faddrar till prinsessan Leonore, skriver hovet på sin hemsida.

I morgon är det dags för dopet av prinsessan Madeleine och hennes make Christoper O'Neills dotter. Klockan tolv i Slottskyrkan vid Drottningholms slott blir den lilla prinsessan officiellt Leonore Lilian Maria, och nu har det även blivit känd vilka som blir hennes faddrar.

Det blir kronprinsessan Victoria, Louise Gottlieb, Patrick Sommerlath, Tatjana dAbo, Ernst Abensperg und Traun samt Alice Bamford som får uppdraget, enligt ett uttalande på hovets hemsida.

Leonores dop

Det blir allra första gången ett kungligt dop hålls i Drottningsholms slottskyrka när prinsessan Madeleines dotter döps på söndag.

– Madeleine vill nog sätta sin egen agenda i det här. Hon har alltid varit väldigt egensinning och jag tycker det är roligt att hon bryter traditionen, säger Karin Lennmor på Svensk Damtidning

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Leonores dop

Mer i ämnet