”Det var ett väldigt allvarligt samtal – men plötsligt började Annie Lööf att fnissa”

Publicerad

När Anna Kinberg Batra hade fattat beslutet om att kliva ner från partiledarposten fick några få utvalda veta. Ett av samtalen till kollegorna i Alliansen blev inte riktigt som förväntat, berättar tidigare M-ledaren i SVT:s Skavlan.

Vem var den första Anna Kinberg Batra berättade för – när hon efter en lång tids turbulens i partiet beslutade sig för att lämna posten som Moderaternas partiledare?

Än så länge har den förra partiledaren varit tyst med detaljer kring de där dagarna som i slutet av augusti kulminerade i en presskonferens där Kinberg Batra meddelade sitt beslut.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

”Vad är det här för ljud?”

Några få utvalda fick höra innan hon själv gick ut med beskedet, berättar hon i fredagens avsnitt av Skavlan. Maken David Batra såklart, men även de andra allianspartiledarna. När Annie Lööf lyfte luren hände dock något oväntat, familjens hund hade nämligen fått väldigt ont i magen.

– Den skällde väldigt högt och hon undrade: ”vad är det här för ljud”?

Mitt under Kinberg Batras besked satt alltså hunden och skrek i bakgrunden.

– Det var ett väldigt allvarligt samtal, men plötsligt börjar Annie Lööf att fnissa, berättar den förra M-ledaren i Skavlan.

I fredagens Skavlan gästar Anna Kinberg Batra programmet tillsammans med maken David Batra för deras första gemensamma intervju. Här kan du se hela programmet i SVTplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet