Margaretha Eriksson, nyhetschef SVT Nyheter. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Detta är #bostadsökes

Uppdaterad
Publicerad

Just nu granskar vi på SVT Nyheter den akuta bostadsbristen i landet. Hur ser den ut, och vad får den för konsekvenser? Det vill vi undersöka, tillsammans med er!

Hur mycket betalar vi för hyresrätterna i Sverige? Genom det interaktiva ”hyrestestet” på svtnyheter.se vill vi kartlägga hyresmarknaden och blottlägga orättvisor.

Över 700.000 nya bostäder måste byggas på mindre än 10 år i Sverige, och larmrapporterna kring bostadsbristen avlöser varandra – en bostadsbrist som inte längre bara är ett storstadsfenomen.

Vi möter de som står utanför och är drabbade och granskar vad som händer i ett land där bostäder har blivit hårdvaluta på den svarta marknaden. Vi ställer oss frågan om Sverige verkligen kommer att klara att bygga sig ur krisen? Och vem bär ansvar?

Vi vill höra era berättelser, era erfarenheter: hur har bostadsbristen drabbat just dig? Hör av dig till oss på bostadsokes@svt.se.

Var med och granska med oss!

Hjälp oss att kartlägga landets hyror!

Visa

Bor du i hyresrätt, andrahand eller som inneboende? Svara på några enkla frågor om ditt boende och få reda på om du betalar mycket eller lite hyra jämfört med andra – samtidigt hjälper du oss att kartlägga hur det ser ut över hela landet.

Vi vill också gärna höra din berättelse om hur det är att hyra sitt boende, eller dina bäst tips till andra som vill hyra lägenhet.

Gå till Hyrestestet genom att klicka här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#BOSTADSÖKES

Mer i ämnet