Detta har hänt: Läkare tog kvinna tillfånga i bunker

Uppdaterad
Publicerad

I september stämde de träff, läkaren och Isabel Eriksson. Dejten blev början på en mardröm, där Isabel togs tillfånga i en bunker i Skåne. Här är vad som hände.

  • 10 september har 38-åringen och Isabel Eriksson kommit överens om att träffas för första gången i Stockholm. I förhör kallar han det senare för rekognosceringsträff. Han utger sig för att vara amerikan och pratar hela tiden engelska. 
  • 12 september träffas de igen. 38-åringen har då med sig märkta och omärkta jordgubbar. De som märkts med ett streck på bladet har sömnmedel på sig och dem ger han till Isabel. 
  • 38-åringen har även med sig en rullstol för att kunna föra ut Isabel Eriksson till sin bil. 
  • Under bilfärden ser han till att Isabel är fortsatt drogad. När hon vaknar igen befinner hon sig i bunkern i Skåne. 
  • 18 september tar 38-åringen med sig Isabel Eriksson i bil upp till Stockholm sedan han själv varit där för att hämta saker i henne lägenhet men inte kommit in eftersom låset bytts ut av polisen. På dörren satt även ett brev från polisen att Isabel skulle kontakta dem om hon dök upp. 
  • 38-åringen tar Isabel till polisstationen där den nya nyckeln finns och där hon ska säga saker som gör att polisen ska släppa misstankarna om att hon förts bort mot sin vilja. 
  • När utredaren kommer ner vill han prata med Isabel Eriksson i enrum. När dörren stängs bryter hon ihop och berättar snabbt vad som hänt. 38-åringen grips på polisstationen.
  • Källa: Polisens förundersökningsprotokoll

Fotnot: Isabel Eriksson heter egentligen något annat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Höll kvinna inlåst i bunker

Mer i ämnet