Byggnaden där bunkern är belägen syns i bakgrunden. Foto: SVT

”Bunkerläkarens” gård visades för tänkbara köpare

Uppdaterad
Publicerad

Den så kallade ”bunkerläkarens” gård i nordöstra Skåne visades upp för köpsugna spekulanter under söndagen.

Det var i september 2015 som den då 38-årige läkaren stämde träff med en kvinna i Stockholm. Han drogade henne med narkosmedel, våldtog henne och förde henne sedan till en cellförsedd ”bunker” som han byggt hemma på sin gård i norra Skåne. Där skulle ha förvara sin ”flickvän”.

Bygganden såg på utsidan ut som en maskinhall.

Läkaren dömdes till åtta års fängelse.

I programmet Skavlan  har kvinnan berättat om fångenskapen:

– Jag ser ett plåttak och en man som sitter på en stol bredvid mig och bara tittar på mig och så ser jag att jag har en kanyl i armen som jag hastigt sliter av, berättar Isabel Eriksson och tillägger:

– Han säger att han har kidnappat mig och att han tänker ha mig inlåst i ett par år.

Spekulanter till gården

Läkarens gård är ute till försäljning och idag, söndag, har det varit visning. Enligt Expressen finns det 15-20 spekulanter.

– Jag har informerat om fastighetens histora. Det är några som dragit sig tillbaka men jag tror att fastigheten blir såld, säger mäklaren Rune Johansson till Expressen.

Det kan bli så att bygganden där kvinnan hölls inlåst kommer att rivas. Det framgår av mäklarfirmans annons. Tingsrätten ska inom kort fatta beslut om byggnaden ska rivas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Höll kvinna inlåst i bunker

Mer i ämnet