Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför är det så svårt att stoppa våldsspiralen? Hör kriminalreporter Diamant Salihu i klippet. Foto: SVT Nyheter

Diamant Salihu: Verkar finnas en sorts barnsoldater beredda att agera

Uppdaterad
Publicerad

Det finns enligt uppgifter till SVT Nyheter en lista med potentiella måltavlor som kan kopplas till senaste tidens våldsdåd i Stockholm – där betalning utlovas till den som genomför olika typer av uppdrag. Om det stämmer kan det göra det svårare att bryta våldsvågen, enligt SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu:

– Det verkar finnas otroligt unga personer, en sorts barnsoldater, som är beredda att spränga men också skjuta ihjäl folk.

Polisen har inte kommenterat uppgifterna, men enligt SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu ser polisen med stor oro på utvecklingen efter våldsvågen.

Om det utlovas pengar för att genomföra dåd mot olika personer kan det göra det svårare att stoppa den senaste tidens eskalering.

– Polisen kan frihetsberöva personer men det fylls hela tiden på med nya unga personer, som kan komma även från andra städer och ansluta. Om det nu finns en lista med där man erbjuder betalning till personer för att utföra olika dåd så kan det trigga de här unga personerna som kan vara likgiltiga och se det som en möjlighet att tjäna pengar, säger Diamant Salihu i Rapport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Våldsvågen kopplas till narkotikahandeln: ”Den kurdiska räven” ska ha försökt överta försäljningen i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.