Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Som förtroendevald för Krisdemokraterna kan man inte bruka narkotika – även om det sker i ett land där det är lagligt”, säger KD-ledaren och energi- och näringminister Ebba Busch. Foto: Emil Larsson/SVT

Ebba Busch kritiserar Sara Skyttedal efter narkotikauttalande

Uppdaterad
Publicerad

Det går inte att företräda partiet och samtidigt bruka narkotika – det säger KD-ledaren Ebba Busch som kritiserar partikollegan Sara Skyttedals utspel om cannabis.

– Som tung företrädare behöver man vara noggrann med vad man ger utrymme för i media, säger Busch till journalister i riksdagen.

EU-parlamentarikern Sara Skyttedal (KD) berättade tidigare i år i SVT:s 30 minuter att hon använt cannabis under sin tid som parlamentariker. Nu kritiserar KD-ledaren Ebba Busch utspelet och säger att partiet avrådde Skyttedal från att gå ut medialt om sitt narkotikabruk. Busch säger också att förtroendet är förbrukat om Skyttedal använder narkotika igen.

– Som förtroendevald för Kristdemokraterna kan man inte bruka narkotika även om det sker i land där det är lagligt, säger Busch.

Busch säger att Skyttedal frångått partilinjen i narkotikafrågan. På frågan om hon har förtroende för Skyttedal svarar Busch:

– Jag har inte haft någon anledning att se att hon inte skulle kunna fullgöra sitt arbete som Europaparlamentariker.

SVT Nyheter har sökt Sara Skyttedal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.