Foto: SVT

Ebba Busch Thors romantiska historia fick Almedalspubliken att smälta

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagen var Kristdemokraternas dag i Almedalen, och efter sitt traditionsenliga tal var det dags för partiledare Ebba Busch Thors lika traditionseniga medverkan i Opinion Live på SVT:s scen. Där delade hon med sig av en historia som verkligen gick hem: Hur hon blev tillsammans med sin man: Fotbollsproffset Niklas.

För att lära känna Busch Thor lite bättre fick hon, som andra partiledare och toppolitiker före henne, välja ett par lite personligare frågor ur Opinion Lives rosa flamingo-väska.

SE PROGRAMMET HÄR: SVT Opinion Live – Almedalen

Almedalen 2017

Busch Thor får frågan om det mest romantiska hon gjort, och skruvar först lite på sig, men börjar sedan historien.

– Jag träffade en fantastisk kille, Niklas. Det är han jag är gift med i dag.

Hon berättar att hon gjorde slut, men ångrade sig åtta månader senare. Då fick hon ta till fantasifulla medel för att vinna tillbaka sin drömprins.

– För att göra en lång historia kort, han hade varit ute och rest sex veckor. På planet på väg hem från New York lyckades jag få flygvärdinnan att läsa upp ett meddelande. Dagen innan julafton.

I meddelandet som flygvärdinnan läste upp i planet ber Busch Thor sin blivande man: Möt mig på en strand i Thailand!

Hon tillägger att hon redan betalt flygbiljetterna.

Mysmätaren slår i topp, och publiken hurrar, applåderar och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2017

Mer i ämnet