PM Nilsson tar över som Timbro-vd. Foto: TT

Efter ålskandalen – PM Nilsson blir ny vd för tankesmedjan Timbro

Uppdaterad
Publicerad

PM Nilsson blir ny vd på marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Det skriver Timbro på sin hemsida.

Han tar över rollen efter Benjamin Dousa.

PM Nilsson handplockades till att bli Kristerssons statssekreterare efter valet i höstas. Han lämnade posten i slutet av januari sedan det framkommit att han tjuvfiskat ål 2021 och ljugit om det för polisen.

Han värvades efter det till tankesmedjan Timbro, där han har varit ansvarig för frågor som rör klimat, miljö, stad och landsbygd.

– Timbro har i 45 år varit den viktigaste institutionen i Sverige för att värna fria marknader, fria individer och ett fritt samhällsskick. Timbro är och ska vara en tung deltagare i samhällsdebatten. Det är ett stort och roligt ansvar att få vara med och föra den traditionen vidare, säger PM Nilsson i ett pressmeddelande.

Benjamin Dousa blir ny vd för branschorganisationen Företagarna och tar därmed över efter Günther Mårder, meddelade Företagarna i början av juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.