Efter dödsskjutningarna – Löfven kallar till sig polisledningen

Uppdaterad
Publicerad

Dödsskjutningarna under de senaste två veckorna har lett till att statsminister Stefan Löfven (S) kallar till sig polisledningen, uppger Aftonbladet.– Jag har i dag bett Morgan Johansson att kalla till sig polisledningen för att höra vad mer vi kan göra från statens sida, säger Stefan Löfven.

Under de senaste två veckorna har gängskjutningarna avlöst varandra i bland annat Örebro och Malmö. Sju personer har hittills dödats.

Statsminister Stefan Löfven (S) kallar därför nu till ett möte mellan regeringen och polisen.

– Jag tycker det är ynkliga, kallblodiga mördare vi har att göra med nu. Då måste det till riktigt, riktigt hårda tag, säger Stefan Löfven till Aftonbladet.

Mer resurser till polisen

Under onsdagen meddelade rikspolischefen Anders Thornberg att polisen sätter in alla tillgängliga resurser med anledning av gängskjutningarna. 

– Vi har avsatt mer resurser till polisen än vad myndigheten krävde redan, men behövs det mer resurser, annan utrustning, vad det än behövs så ska vi göra det, säger Stefan Löfven.

Kampen mot organiserad brottslighet

I mars sa Stefan Löfven att kampen mot den organiserade brottsligheten har gett ”vissa resultat” i form av färre skjutningar i landets tre största städer.

– Då såg vi en försiktig vändning åt rätt håll, men vi ska absolut inte dra några slutsatser om att det är över, för det är det inte, säger han till TT och fortsätter:

– Vi måste hela tiden vara på tå och beredda att göra ännu mer. Vi ska göra allt som kan göras för att visa att samhället alltid är starkare än gängkriminaliteten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.