Inrikesminister Mikael Damberg har kallat till ett möte med MSB:s gd Dan Eliasson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter resekritiken: Eliasson kallas till möte med inrikesministern

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken mot Dan Eliasssons resa till Kanarieöarna meddelar inrikesminister Mikael Damberg (S) att han kommer att ha ett möte med MSB-chefen.

”Jag kommer senare denna vecka träffa Dan Eliasson för att lyssna och prata igenom den uppkomna situationen”, skriver han i en kommentar till SVT Nyheter.

I dagarna avslöjade Expressen att Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul – trots att det gick emot myndighetens rekommendationer om att avstå icke-nödvändiga resor.

Nu har inrikesminister Mikael Damberg uttalat sig om Eliassons julresa och meddelar att de ska träffas för att diskutera händelsen.

”Alla har ett ansvar att följa myndigheternas rekommendationer, undvika trängsel och hålla nere smittspridningen. Jag har tagit del av medias rapportering om Dan Eliassons resa och min statssekreterare har under den senaste tiden varit i kontakt med honom. Jag kommer senare denna vecka träffa Dan Eliasson för att lyssna och prata igenom den uppkomna situationen”, skriver Mikael Damberg i en kommentar till SVT Nyheter.

Eliasson: ”Resan nödvändig”

Dan Eliasson har tidigare bemött den kritik han har fått för resan.

– Jag har gjort bedömningen att resan är nödvändig. Jag har en dotter som vistas här och som jobbar här. Och jag firade jul med henne och min familj, uppgav Dan Eliasson till Expressen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.