Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Busch har sagt att Sara Skyttedal kan ha en framtid inom partiet – vad betyder det? Hör Elisabeth Marmorstein. Foto: SVT

Elisabeth Marmorstein om Sara Skyttedals framtid i KD

Publicerad

Ebba Busch håller fast vid att Sara Skyttedal kan ha en framtid inom partiet.

– Det är en smula märkligt, men det gäller för Ebba Busch att ha med sig Sara Skyttedals anhängare, säger Elisabeth Marmorstein.

Sara Skyttedal petades från platsen som toppkandidat inför valet i Europaparlamentet efter att ha haft kontakter med Sverigedemokraterna.

I en intervju under onsdagen sade Ebba Busch att det är Sara Skyttedals egna ord som ligger till grund för petningen. Det för att motbevisa anklagelserna om att hon hela tiden velat byta toppkandidat och använt SD-kontakterna som svepskäl, tror SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein.

EU-val 2024

– Alltså att Ebba Busch skulle ha varit helt informerad, men valt att inte agera förrän hon hade en ersättare. Det är därför hon betonar att det är Sara Skyttedals egna ord som ligger till grund för partistyrelsens beslut, säger Elisabeth Marmorstein.

Enligt Ebba Busch kan Sara Skyttedal också ha en framtid inom Kristdemokraterna trots petningen.

Men har Sara Skyttedal bränt sina broar? Hör Elisabeth Marmorstein i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet