Foto: TT

Fem nya dödsfall kända i Sverige – totalt 16 personer döda

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 16 personer har avlidit till följd av coronaviruset, uppger Folkhälsomyndigheten.

Folkhälsomyndigheten uppger att 1 623 personer rapporterats smittade med covid-19 i Sverige och att 16 av dessa har avlidit. Det innebär att ytterligare fem dödsfall blivit kända under fredagen.

Femte fallet i Sörmland

Vid lunchtid meddelade Region Östergötland att en 95-årig kvinna avlidit på Universitetssjukhuset i Linköping under torsdagen. Hon ska ha haft svår bakomliggande sjukdom och är det det första rapporterade dödsfallet i regionen.

Senare under dagen meddelade även Region Sörmland att ytterligare en person avlidit. Även här handlade det om en äldre patient med bakomliggande sjukdomar.

I Sörmland har nu totalt fem personer avlidit efter att ha smittats av viruset. Ytterligare sex personer vårdas på sjukhus i regionen men ingen behöver i nuläget intensivvård.

Även Region Stockholm rapporterade in två nya fall under fredagen.

Regionerna bestämmer

Totalt 16 personer har alltså avlidit i Sverige efter att ha insjuknat i covid-19. Av den information som lämnats av regionerna själva går att utläsa att:

  • 7 personer avlidit i Region Stockholm
  • 5 personer avlidit i Region Sörmland
  • 1 person avlidit i Västra Götalandsregionen
  • 1 person avlidit i Region Skåne
  • 1 person avlidit i Region Östergötland

Var det 16:e dödsfallen inträffat är ännu inte redovisat.

”Uppgifter om 16 dödsfall totalt stämmer. Vi informerar i nuläget inte om vilka regioner de fördelas över, det är regionerna själva som bestämmer om de ska gå ut med den informationen eller inte.”, säger Sara Rörbecker, pressekreterare vid Folkhälsomyndigheten i ett skriftligt svar til SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.