Foto: Rebecka Haglund, SVT

Fler vill köpa hund i coronatider – möt efterlängtade settern Bruno

Publicerad

Intresset för att köpa hundvalp har ökat markant när fler jobbar hemifrån. Svenska Kennelklubben tipsar om vad du bör och inte bör göra om du vill köpa en valp.

– Jag vill påstå att en del är mer noggranna när de köper en mobiltelefon än när de köper en hundvalp, säger Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben (SKK).

Valter Wennberg fick valpen Bruno efter att någon ångrat sitt hundköp och lämnat återbud.

– Man blir mycket gladare när man vaknar och kommer på att just det, jag har ju en hund, säger han.

Hundköp

På SKK:s sajt för hundköpare har trafiken ökat med 66 procent jämfört med förra året. Vissa uppfödare har slut på valpar och det kan vara svårt att få tag i populära raser. Hans Rosenberg varnar dock för att vända sig till oseriösa uppfödare.

– Om du köper av en registrerad uppfödare får du en dokumentation på hundens historia och hälsostatus. Och konsumentköplagen gäller om det skulle hända något för dig som hundägare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundköp

Mer i ämnet