Tre personer svimmade ombord på ett SAS-plan under onsdagsmorgonen. Planet var på väg i luften från Arlanda till Turkiet. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Flera passagerare svimmade på SAS-plan

Publicerad

Tre personer svimmade på onsdagsmorgonen på ett flygplan som var på väg från Arlanda till Bodrum i Turkiet.

– Det hade inte med kabintrycket att göra, säger Freja Annamatz, presschef för SAS i Sverige till SVT Nyheter.

Ett ögonvittne berättar att en kvinna föll i hop i mittgången när flygplanet nått ett par tusen meters höjd. Två andra passagerare svimmade kort därefter, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

Enligt vittnet ska en person i flygpersonalen sagt att trycket i kabinen kanske var för lågt. Men enligt SAS i Sveriges presschef Freja Annamatz stämmer det inte.

– Det var i samband med serveringen som en person svimmade och något senare svimmade ytterligare två personer. Jag kan inte ge några detaljer men det har inte med kabintrycket att göra, säger Freja Annamatz.

”Gått lugnt till”

Freja Annamatz säger att personalen ombord alltid gör en bedömning av hur allvarligt läget är när en sådan här typ av incident inträffar. I det här fallet kunde flygningen fortsätta.

– De här personerna kvicknade till väldigt snabbt, säger hon.

Det ska även ha funnits sjukvårdskunniga passagerare ombord, enligt Annamatz.

– Enligt uppgift har det här gått väldigt lugnt till och personerna har fått hjälp av vår besättning, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.