Bilder ur polisens förundersökning. På bilden syns flaskan krossad på marken, samt hur ASAP Rockys sällskap håller i flaskor, grafiskt inringade av polisen. Längst till höger ASAP Rockys ärm och vad polisen menar är botten till flaskan som senare krossas. Foto: Ur polisens förundersökning

Försvarets nya argument: Flaskan krossades bakom ASAP Rockys rygg

Uppdaterad
Publicerad

Flaskan som åklagaren menar att ASAP Rocky använt sig av krossades bakom honom medan han slogs med målsägande, och ASAP Rocky kan därför inte ha använt sig av den. Det menar försvaret att de nya videoklippen som presenterades under tisdagens rättegång visar.
– Redogörelsen som kommit fram är ytterst naiv, säger försvararen Slobodan Jovicic.

Försvaret menar att flaskan går i kras medan ASAP Rocky är i bråk med målsägande och därför inte kan ha krossat flaskan samtidigt. Man hävdar att skärskadorna på målsägande har uppstått genom att krossat glas kan ha fastnat under ASAP Rockys skor, och därmed skadat den målsägande när han trampas på av ASAP Rocky under bråket.

– Finns det glas på den här skon, och det finns en arm under honom, då kan det ha blivit skador på det sättet.

Slobodan Jovicic påpekar även att de andra som kommer springande gör det från samma håll, och därmed också kan ha fått med sig något under skorna.

”Inga blodspår”

Den flaskhals som påstås ha använts ska heller inte ha några blodspår, säger han.

Försvaret menar att läkarens omdöme att skadorna på målsägande är ”förenliga med” ett bråk inte är detsamma som att de inte kan ha orsakats av exempelvis en vass trottoarkant.

”Ofta trakasserad”

Slobodan Jovic menar att hans klient ofta blir trakasserad av personer på stan som inte alltid har det renaste uppsåt. Han menar att livvakterna gör en bedömning om säkerhetsläget, och att det är deras jobb.

ASAP Rocky kommer sent till platsen, och kan därför ha svårt att uppfatta situationen, menar försvaret. Eftersom livvakten hade fått en skada kan han ha fått uppfattningen att målsäganden var beväpnad.

Filmerna visar att ASAP Rocky slänger ner personen på marken, att han trampar på målsägandes arm och ger honom ett slag eller knuff. Sedan ansluter resten av sällskapet och ASAP Rocky upphör då med sin våldsanvändning, menar Slobodan Jovicic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ASAP Rocky

Mer i ämnet