Förundersökning om förtal mot lokal MP-politiker

Uppdaterad
Publicerad

Riksenheten för säkerhetsmål har inlett en förundersökning mot en tidigare miljöpartistisk lokalpolitiker angående förtal. Den tidigare lokalpolitikern ska i sociala medier ha anklagat riksdagsledamoten Stefan Nilsson för att ha uppträtt ytterst olämpligt mot en bebis.

Anklagelserna kom i höstas i samband med flera andra så kallade metoo-anklagelser och fick stor spridning. Andra uppgifter adderades och Miljöpartiets ledning tvingade därefter Stefan Nilsson att omgående lämna partiets riksdagsgrupp.

Han är i dag så kallad politisk vilde i riksdagen.

Stefan Nilsson vill i dag inte lämna några fler kommentarer men har tidigare sagt att han är oskyldig till anklagelserna och att han känt sig helt rättslös i partiets hantering av honom.

Chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström bekräftar att en förundersökning är inledd men vill på grund av förundersökningssekretess inte lämna några ytterligare kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.