Den kapade lastbilen. Foto: TT

Fyra kvar på sjukhus efter terrorattacken i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer vårdas fortfarande på sjukhus efter attentatet på Drottninggatan den 7 april. En person vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Det har gått 12 dagar sedan en lastbil i hög hastighet mejade ner människor på Drottninggatan i centrala Stockholm för att sedan krascha rakt in i varuhuset Åhléns. Fyra människor dog i terrordådet, varav ett barn. Många skadades.

Fortfarande vårdas fyra personer på akutsjukhus för sina skador, enligt Stockholms läns landsting. En av dem vårdas på intensivvårdsavdelning.

Terrordådet i Stockholm

LÄS MER: Stockholm city – en vecka efter terrorn

Enligt landstinget finns det också patienter som har fått vård hos olika vårdgivare men som inte har behövt läggas in. Människor har också fått vård för krisreaktioner.

Det krisstöd som Stockholms kommun och landstinget erbjuder efter dådet har hållit öppet under hela den gångna påskhelgen.

– Även om besöken och samtalen glesnat är det fortfarande människor som behöver stöd, säger Rasmus Sandsten, presskontakt på Stockholms läns landsting.

Kristelefonen och krisstödcentrumet kommer att ha öppet även resten av den här veckan. Därefter ska en bedömning av det fortsatta behovet göras.

LÄS MER: Dagar av skräck, sorg och kärlek – se en sammanfattning av veckan

Landstinget är fortsatt satt i stabsläge efter terrorattacken, vilket är det beredskapsläge som ligger över normalläge.

Hit kan du vända dig för stöd

Krisstödscentrum på Hantverkargatan 3D på telefon 08-508 40 000 eller besök

Extra krisstödstelefon: 08-517 700 00

Oroliga anhöriga kan ringa polisen på telefonnummer 114 14, direktval 9

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet