• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Greta Thunbergs budskap till Donald Trump: Lyssna på vetenskapen

Uppdaterad
Publicerad

Greta Thunberg möttes av ett stort pressuppbåd när hon kom till New York under tisdagen. Och hon hade ett budskap till USA:s president Donald Trump.

– Mitt budskap till honom är att lyssna på vetenskapen, vilket han uppenbarligen inte gör, sa hon under en presskonferens, och fortsatte:

– Ingen har lyckats övertyga honom om klimatkrisen, så varför skulle jag lyckas? Jag ska fokusera på att öka medvetenheten i allmänhet och få folk i allmänhet att börja bry sig och förstå hur allvarlig krisen är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.