H&M stänger flera butiker i Sverige. Foto: Hasse Holmberg/TT

Flera H&M-butiker stänger i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Klädjätten H&M stänger flera affärer i Sverige, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

– Jag kan bekräfta att vi har eller kommer att stänga butiker i ett antal städer, skriver Dominic Roter från H&M pressavdelning i ett mejl till tidningen.

Fler handlar digitalt vilket innebär att de fysiska butikerna har svårt att gå runt. Tidigare har H&M meddelat att de totalt kommer att stänga 250 butiker under 2021, dels H&M-butiker men också andra som är kopplade till H&M-gruppen.

– Vi utvärderar och granskar våra butiker kontinuerligt. Pågrund av ändrade kundbeteenden måste vi säkerställa att vi har rätt butiker på rätt platser, skriver Dominic Roter, H&M:s pressavdelning i ett uttalande för företaget.

– Butikerna är fortfarande mycket viktiga för oss och kunderna  tycker att det kompletterar den digitala handeln. Det gör att det blir enkelt att handla när, var och hur de vill, skriver Dominic Roter.

Åtta butiker stänger

I H&M:s halvårsrapport konstaterades att klädjätten öppnat tre butiker och stängt elva i Sverige under första halvåret. Globalt stängdes 150 butiker och 50 öppnade.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det klart för åtta butiker i Sverige att slå igen.

– Jag kan bekräfta att vi har eller kommer att stänga butiker i ett antal städer, skriver Dominic Roter från H&M:s pressavdelning i ett mejl till tidningen.

Butikerna som har stängt eller kommer att stänga

H&M, på Lidingö, Stockholm

H&M, i Mörby, Stockholm

H&M, i Kiruna

H&M, i Umeå

H&M outlet, i Malmö

Afound i Malmö

Weekday i Göteborg

Monki i Skrapan, Stockholm

Källa: Aftonbladet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.