Foto: TT

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse

Uppdaterad
Publicerad

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse, meddelar han själv på Facebook. Han kommer även sluta twittra.

”Efter en dialog under dagen med partiledningen har jag ikväll meddelat Moderaternas partistyrelse att jag begär att få lämna uppdraget som ledamot i partistyrelsen”, skriver Hanif Bali på Facebook.

Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar partistyrelse efter att en intern utredning mot honom har avslutats, meddelar partisekreteraren Gunnar Strömmer (M) till TT.

Spred mejlkonversation

Hanif Bali publicerade en mejlkonversation på Twitter mellan utrikesdepartementet och en journalist om en intervju med en ukrainsk människorättsaktivist. Mejlen hade begärts ut av den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag.

Riksdagsledamoten bad senare journalisten Patrik Oksanen om ursäkt, efter att Moderaterna på fredagen meddelat att man inlett en internutredning mot Hanif Bali.

”Min publicering av handlingen och att jag först inte namngav källan har sargat förtroendet och därmed lämnar jag mitt partistyrelseuppdrag. Jag vill återigen be Patrik Oksanen om ursäkt.”, skriver Hanif Bali på Facebook.

Slutar twittra

Bali skriver i meddelandet på Facebook att han ämnar fullfölja sitt uppdrag som riksdagsledamot, men att han i fortsättningen kommer avstå från att twittra, i alla fall kring politik.

”Jag kommer driva min politik här på Facebook, i tv och riksdagskammaren men inte längre på Twitter”, skriver Hanif Bali.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.