Hanif Bali kommer inte att kandidera i riksdagsvalet 2022, meddelar han i ett inlägg på Facebook. Foto: Pontus Lundahl/TT

Hanif Bali ställer inte upp i riksdagsvalet

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) ger nya besked på sin Facebooksida. Han kommer inte att ställa upp i nästa riksdagsval.

”Är väldigt taggad för detta nya kapitel i mitt liv”, skriver Bali.

Hanif Bali har tidigare sagt att han kommer att delta i Moderaternas provval i Stockholm. Nu skriver han på sin Facebooksida att han bestämt sig för att inte kandidera i nästa riksdagsval.

”Idag meddelade jag nomineringskommiten att jag inte ämnar stå på Moderaternas riksdagslista till valet 2022”, skrev Bali vid 22-tiden på onsdagskvällen.

Hanif Bali polisanmäldes tidigare i år misstänkt för att ha förmått en då 15-årig flicka att skicka avklädda bilder till honom. Han utreddes också internt i Moderaterna efter anklagelser om sexuellt olämpligt beteende. Polisutredningen, liksom den interna utredningen, lades ned.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.