”Jag tillbakavisar de påståenden som riktas mot mig”, skriver Bali i ett inlägg på Facebook.  Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter anklagelserna mot Bali – nu ger flickan sin version

Uppdaterad
Publicerad

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali har tagit time out från politiken sedan han utreds av polis efter anklagelser om sexuella närmanden mot en då 15-årig flicka. I en intervju med HD-Sydsvenskan ger flickan nu sin version av historien.

– Jag var liksom inte kär i honom. Det var mer att jag kände att jag behövde ha honom i mitt liv med tanke på att han lovade mig så mycket och så, säger hon till tidningen.

Enligt flickan ska kontakten ha inletts med Hanif Bali i slutet av 2019, när riksdagsledamoten skickade en förfrågan om att följa henne på Instagram. De började prata och träffades sedan vid tre tillfällen under första halvan av 2020.

Till en början var relationen vänskaplig, men med tiden ska den ha ändrat karaktär, enligt flickan. Under våren intensifierades kontakterna, samtidigt som Bali även tog kontakt med flickan genom en dejtingapp, berättar hon.

Sista gången de träffades var under sommaren förra året. Hon beskriver hur Hanif Bali då gjorde mer explicita sexuella närmanden.

De fortsatte sedan ha kontakt fram till augusti 2020, när Bali plötsligt bröt kontakten, enligt flickan.

Bali tillbakavisar anklagelserna

Hanif Bali själv är av en helt annan bild. Tidigare i veckan skrev han ett inlägg på Facebook där han tillbakavisar alla anklagelser. Riksdagsledamoten medger att han haft kontakt med och träffat flickan, men då bara som mentor och vän. Han menar att det var flickan som ville ha en annan typ av relation, och att han bröt kontakten när han märkte det.

”När hon fortsatte höra av sig valde jag att ytterligare en gång be henne om att sluta kontakta mig, denna gång på ett bryskare sätt. Hon bad då om ursäkt, lovade att det inte skulle ske igen varpå jag spärrade hennes nummer och blockerade henne på sociala medier”, skriver Bali.

”Detta har varit det värsta jag blivit utsatt för. Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig.”

”Skulle hjälpa mig med politiken”

Flickan fick Balis inlägg skickat till sig av en kompis, berättar hon.

– Jag tänkte nog mest ”ursäkta, men det är du själv som försatt dig i den här situationen”. Om det är någon det varit svårt för så är det mig.

Som flickan ser det har Bali utelämnat viktiga detaljer i sitt inlägg. Riksdagsledamoten var drivande i deras kontakter, menar hon, och berättar hur han erbjudit hjälp med läxor och en framtida politisk karriär.

– Han sa bland annat att om jag skulle kandidera till kommunfullmäktige så skulle han typ få sina följare att rösta på mig och så.

SVT Nyheter har själva varit i kontakt med flickan som avböjer vidare kommentar och hänvisar till intervjun i Sydsvenskan.

SVT har sökt Hanif Bali.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanif Bali har gjort sig känd som högljudd debattör. Tre gånger har han petats från sina uppdrag – se mer om den moderata politikern. Foto: Dan Hansson/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer