Se Nathalie ”Nattid” Danielsson berätta varför hon överväger att lämna Tiktok. Foto: Edit/SVT/Kiichiro Sato/TT

Hon har miljontals följare på Tiktok – men undviker appen

Uppdaterad
Publicerad

Nattid, eller Nathalie Danielsson som hon heter utanför sociala medier, är influencer och fick sitt genombrott på Tiktok. Idag har hon 2,3 miljoner följare, men näthatet gör att hon undviker appen så mycket hon kan. 

– Det känns som en jävla käftsmäll varje gång man går in där, säger hon i SVT:s Edit – Viral på 24h. 

Sedan sitt genombrott på Tiktok har Nathalie “Nattid” Danielsson fått sitt liv skildrat i SVT-serien “Sommaren efter nian”, släppt en bok och fortsatt att växa på alla sina sociala plattformar. Men under några månader valde hon att ta en paus från Tiktok på grund av näthat.  

– Jag får ju hat på Instagram och på mailen ibland. Men det är på Tiktok som det är värst. Det är brutalt.

– Jag fick massa kommentarer från fejkkonton där det stod “du borde hänga dig själv”, “du borde dö” och “du är inte värd någonting”, säger hon i programmet.

“De vet om att trollen finns” 

Nicklas Hermansson, journalist och digital strateg, är skeptisk till Tiktoks hantering av näthatet som förekommer i appen.  

– En utmaning för Tiktok är trollen. De vet om att trollen finns, hur lyckas de tackla dem?

På den egna hemsidan skriver Tiktok att de förbehåller sig rätten att stänga av en användare om de upptäcker att personen bakom ett konto trakasserar eller diskriminerar andra på plattformen.

Vill du veta mer om appen TIktok? Se Edit – Viral på 24h på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.