Rickard Nordin (C) och Karin Rågsjö (V) är två av de över 40 politiker som under veckan tittat och reagerat på klipp från tittarna i SVT:s valprojekt #dinröst. Foto: SVT

Här svarar politikerna på dina frågor

Uppdaterad
Publicerad

I ett tält i Almedalen har mängder med politiker under veckan fått svara på frågor som kommit in till #dinröst. Nu kan du ta del av resultatet!

Sedan januari har människor från hela Sverige delat sina viktigaste valfrågor genom #dinröst på svt.se. SVT Nyheter tar publikens frågor vidare till politikerna i våra nyhetsprogram och på nyhetssajten.

Under Almedalsveckan i Visby har ett 40-tal politiker från alla riksdagspartier fått lyssna på publikens berättelser och försökt svara på deras frågor.

Val 2018 – Politikerna svarar dig

– Här har vi chansen att träffa många politiker samtidigt, säger Karin Ekman, som är chef för #dinröst på SVT.

Sara Cosar, reporter #dinröst, instruerar finansminister Magdalena Andersson (S) hur inspelningen är tänkt att gå till. Foto: Henrik Sköld/SVT

Så används publikens berättelser

Återkommande ämnen i #dinröst på svt.se handlar om bland annat om skola, vård och äldreomsorg. Publikens frågor och berättelser kommer att lyftas i partiledarutfrågningarna och i partiledardebatten inför valet.

– De berättelser som vi publicerar ska få ett politikersvar, det är vårt löfte till publiken, säger Karin Ekman.

Se några exempel från #dinröst på hur politikerna reagerar på publikens frågor nedan:

Listan kommer att fyllas på med fler svar på från alla riksdagspartier.

Dela din video du också!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – Politikerna svarar dig

Mer i ämnet