Vilken fråga är viktigast för dig?

Uppdaterad
Publicerad

Vad är avgörande för dig i valet i höst? Vad skulle du vilja fråga politikerna? SVT:s valsatsning #dinröst fortsätter och nu .

Under året har SVT genom satsningen #dinröst med hjälp av tittarna lyft några av de ämnen som väljarna ser som viktigast inför valet: vården, skolan, jobben och trygghet. I galleriet Sverige om tio år har användarna fått dela med sig av sina framtidsvisioner.

Men vilken fråga är egentligen viktigast för dig om du får välja fritt? Vi vill veta vad du brinner för, vad du vill se för förändring och vad du vill fråga politikerna. Som en del av SVT:s valbevakning samlas rösterna i gallerier och nu tar vi åsikterna vidare till politikerna på olika sätt, på vår webb och i våra sändningar.

Så delar du med dig

Dela dina tankar och åsikter genom att mejla, både videoklipp och text, till dinrost@svt.se. Du kan också använda hashtaggen #dinröst i sociala medier.

Vi kommer att publicera ett urval av våra användares berättelser på SVT Nyheters webb och i tv. I #dinröst-galleriet hittar du alla hittills publicerade röster.

  • Bifoga dina kontaktuppgifter samt ange ålder och bostadsort.
  • Om du är engagerad fackligt, i ett politiskt parti eller på annat sätt är drivande inom frågor som rör det ämne du skriver om ska detta framgå i ditt mejl.
  • Bifoga gärna en bild på dig själv, helst i liggande format.
  • Vid publicering kommer din bild, ditt förnamn, ålder och bostadsort framgå – om inget annat önskas.
  • Vi publicerar inte kampanjmaterial.

Video:

  • Filma gärna med mobiltelefon. Tänk då på att vända mobilen så att filmen blir i liggande format.
  • Försök att hålla dig under två minuter.

Skriftligt:

  • Håll din text så kort och koncist som möjligt, helst under 2 000 tecken. Om vi på SVT vill veta mer om ditt ärende kontaktar vi dig och ber dig utveckla.
  • Vi ser gärna att du bifogar en bild på dig själv, helst i liggande format.

Om vi vill publicera din berättelse så kontaktar vi dig. Samtliga filmer vi publicerar kan komma att visas i tv i samband med exempelvis nyhetsinslag eller debatter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet