”Det regnar kopiösa mängder och åskar konstant”, säger Jens Christian, frilansfotograf på plats i regnkaoset i Skåne. Foto: Jens Christian Bladh

Här vräker regnet ner över Skåne

Publicerad

Flera delar av landet har drabbats av regnkaos och kraftig åska under onsdagen. Bilar har tagit sig fram på totalt vattendränkta vägar – och haglet lade sig som små vinterlandskap på marken i nordöstra Skåne.
– Det regnar kopiösa mängder och åskar konstant, säger Jens Christian, frilansfotograf på plats i regnkaoset i Skåne.

I nordöstra Skåne kom det första skyfallet strax innan klockan 13 på onsdagseftermiddagen. Taket rasade in på ett företag och Räddningstjänsten pumpade vatten ur flera översvämmande villor.

– Vi har haft mellan 10 och 15 villor som vi varit ute på och pumpat vatten. Sedan har vi varit ute på ett par industrier och ett äldreboende, säger Johan Wendt, inre befäl på räddningstjänsten Kristianstad.

”Vräkt ner i området”

Liknande scener utspelade sig i Småland och Östergötland. I Linköping fick Räddningstjänsten cirka 40 larm om regnet under en timme.

– Det har tydligen vräkt ner i området. Det vi kan göra är bara att hjälpa till med det mest primära. Att pumpa ut vatten. Sedan får fastighetsägarna och deras försäkringsbolag ta hand om det själva, säger Stefan Hagdahl, inre befäl hos Räddningstjänsten Östra Götaland.

Inga personskador har rapporterats som en följd av regnet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer