Hur skriver du X? Titta på exemplen och rösta längst ned i artikeln! Foto: Jessica Gow/TT

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Uppdaterad
Publicerad

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många.

Minns du den blå klänningen (eller var den guldig)? Hörde du Yanny eller Laurel i klippet som spreds på nätet? Om du har saknat att förvånas över hur andra uppfattar saker har du chansen att testa dig nu – genom att skriva bokstaven X.

Twitter-användaren Sixers Smasey lade ut en bild på åtta olika varianter att skriva bokstaven X och frågade sina följare på vilket sätt de skriver och vilket land de kommer från. Det här visade sig vara något som inte förenade utan snarare förvånade följarna i tråden som skapades under bilden, där över 30 000 användare svarat.

”Det här tycker jag är intressant – hur skriver du ett X? Den färgade linjen är det första draget” skriver användaren Sixers Smasey på Twitter. Foto: Skärmdump Twitter @smasey

Enligt Sixers Smaseys egen uppfattning från svaren i tråden är nummer sju och åtta vanligast bland amerikaner medan britter oftare använder sig av nummer fem eller sex.

”Jag är vänsterhänt och skriver som nummer tre, och är från Schweiz”, skriver en användare.

”Det beror på mitt humör, jag skrev just åtta men för tio minuter sedan var det sju”, skriver en annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.